Afbeelding

Lenteweekend met Vivaldi en Piazolla De Skâns

Cultuur

GORREDIJK Het is lente. En de seizoenen waren een geliefd onderwerp van de componist Vivaldi. Zijn werk staat op 30 en 31 maart centraal in De Skâns.

Onder de noemer ‘Klassiek op de Gordyk’ is er op zaterdagmiddag 30 maart (van 14.00 tot 15.00 uur) een concert met werk van de Italiaanse componist. Eerder op de middag repeteren cursisten van Ars Musica onder leiding van Paul van der Voort een Concerto in C. Zij brengen dit daarna voor belangstellenden ten gehore. Entree: gratis.

Rond het concert zijn ook lentegedichten te bewonderen van leerlingen van De Treffer & Loevestein en is kunst aanwezig dat is gemaakt door leerlingen van de BHS.

Van Vivaldi tot Piazolla

Op Eerste Paasdag, zondagmiddag 31 maart (15.00 uur), verzorg het Ensemble Four Seasons een concert onder de noemer ‘Van Vivaldi tot Piazolla’.

Het ensemble, onder artistieke leiding van Christiaan van Hemert, bestaat uit vijf strijkers (viool, cello en contrabas), bandoneon en piano/klavecimbel. Voor de pauze brengen zij ‘Quattro Stagioni’ (de vier jaargetijden) die Vivaldi rond 1719 componeerde.

Na de pauze volgt Piazzolla’s ‘Las cuatros estaciones porteñas’, de vier jaargetijden van het Argentijnse Buenos Aires. Piazzola schreef zijn stuk rond 1965 met ook een lente, zomer, herfst en winter waarin de tango centraal staat.

Wat hebben deze composities, ondanks de verschillende achtergronden en stijl van de componisten, toch met elkaar gemeen? Dat wordt duidelijk tijdens dit bijzondere concert, waarin ook enkele verrassende topstukken van Astor Piazolla te horen zijn. Van Hemert voorziet het concert van boeiende en hilarische anekdotes.

Zondag 31 maart 2024
Aanvang 15:00 uur
Entree: 22,50 (incl. consumptie)

Skans.nl


Meer SA!

Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 5 uur geleden
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 10 uur geleden
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws gisteren
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws gisteren
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws gisteren
Burgemeester Andries Bouwman en Bernard Julian van DIjk.
Een lintje voor Bernard van Dijk Nieuws gisteren
Tijnje is in 5B de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse.
Grote belangen in slotfase voetbalseizoen Sport 26 apr, 16:00